Schooluitje 1 dagdeel

jeugdvakanties Nederland

Met de klas vet leuke activiteiten doen? Sportief, gezellig, leerzaam en competitief; al deze elementen komen aan bod bij de schooluitjes die we samenstellen. Misschien de ene keer meer gericht op samenwerken of op kennis en kunde en weer een andere keer op talenten ontdekken. Alles in een sportieve schil verpakt. Tijdens een dagdeel ben je ongeveer drie uur lekker met elkaar bezig. 

Wij maken graag een offerte met wensen en ideeën voor jouw klas. 

Wil je inspiratie op doen van wat er allemaal mogelijk is?

Bekijk de activiteiten: 

– Waterprogramma 

– Expeditie Robinson 

– Zeezwemfundag 

– Het Juttersmysetrie 

 

Er zijn eenvoudige tot uitgebreide programma’s samen te stellen. Geheel afhankelijk van de wensen en het budget. Wij tonen hieronder enkele voorbeelden. 

 

Expeditie Noordzee

Bij het Waterprogramma staan de activiteiten in het teken van ‘water’. We gaan bijvoorbeeld golfsurfen en/of brandingraften en/of suppen. 

09.30 uur Aankomst bij het paviljoen Laguna Beach. Jullie beschikken over een eigen plek in het paviljoen. 

10.00 uur Start waterprogramma met twee activiteiten. Keuze uit golfsurfen, brandingraften of suppen. 

12.00 uur Einde van de activiteiten. 

Mogelijkheid om bij ons op het paviljoen te lunchen en eventueel daarna vrij te spelen in de lagune of/en op het speelschip. 

 

Wat is golfsurfen? 

Golfsurfen is de ‘original boardsport’ die er is en is ook een van de meest verslavende boardsporten. Leer tijdens de surfles een golf helemaal uit te rijden tot aan het strand. Zeker weten dat je nog een keer wilt. 

 

Wat is brandingraften? 

Trotseer de woeste golven tijdens het raften. Een spectaculaire activiteit waarbij je probeert te blijven zitten op de raft en het je lukt om je door de branding heen te slaan. Wie is de King of the Raft en blijft zo lang mogelijk aan boord? 100% fun! 

 

Wat is suppen? 

Relaxed en ontspannen zijn de eerste woorden waar je bij deze activiteit aan denkt. Rustig peddelen door de grachten of bij ons op de Lagune is toch lastiger dan je zou verwachten. Het niveau en de intensiteit stijgt al helemaal wanneer we je meenemen naar de zee. Kom jij door de branding? Lukt het om een golf te surfen? 

 

Expeditie Robinson 

Een leuke en actieve activiteit op een van de mooiste stranden van Noord-Holland. Lekker op blote voeten deelnemen aan activiteiten die voor iedereen uitdagend zijn. Belangrijk en vrolijk onderdeel is het samenwerken tijdens de strandestafette en het waterspel. 

09.30 uur Aankomst bij het paviljoen Laguna Beach. Jullie beschikken over een eigen plek in het paviljoen. 

10.00 uur Start Expeditie Robinson waarbij je vier rondes met drie activiteiten hebt: strandestafette, water uit de zee dragen en mega katapult maken. 

12.00 uur Einde van de activiteiten. 

Mogelijkheid om bij ons op het paviljoen te lunchen en eventueel daarna vrij te spelen in de lagune of/en op het speelschip. 

 

Wat houdt de strandestafette in? 

Samenwerking, behendigheid en strijd is waar het op aankomt tijdens deze race. 

 

Wat houdt water uit de zee dragen in? 

Behendigheidsspel waarbij er goed moet worden samengewerkt en je niet bang moet zijn voor een spatje water. 

 

Wat houdt een mega katapult maken in? 

Bouw met je team een gigantische katapult en schiet de bal met de wind mee zo 50 meter verder het strand op. 

 

Zeezwemfundag 

De kinderen hebben een educatieve ochtend met een hoge funfactor op het strand en in de zee. Gecertificeerde reddingzwemmers begeleiden de kids en laten de leuke kanten van de zee zien en maken hen bewust van de gevaren bij uitdagende activiteiten als brandingraften, surfen en bodyboarden.   

 

Eerst krijgen de leerlingen theorieles over de zee, hierbij leren zij over de stromingen, eb en vloed, zwinnen, muien en kwallen in de Noordzee. Je krijgt spelenderwijs inzichten, zeker belangrijk als je aan het strand woont Na de theorie gaan ze onder begeleiding lekker het water op met een surfboard of brandingraft. Dan wordt theorie en fun in praktijk gebracht. Een leuke ochtend met een belangrijke boodschap! 

09.30 uur Aankomst bij het paviljoen Laguna Beach. Jullie beschikken over een eigen plek in het paviljoen. 

10.00 uur Start van de Zeezwemfundag. Eerst de theorie dan the fun met brandingraften, golfsurfen en/of bodyboarden. 

12.00 uur Einde van de activiteiten. 

Mogelijkheid om bij ons op het paviljoen te lunchen en eventueel daarna vrij te spelen in de lagune of/en op het speelschip. 

 

Wat is bodyboarden? 

Wil je de kracht van de golven eens volop ervaren? Pak je bodyboard en ga erop liggen en surf de golven af. Echt een waanzinnig gevoel als je zo in het water ligt en over de golven vliegt. We zien aan je glimlach dat je geniet. 

 

Het Juttersmysterie 

Trek met elkaar door het mooiste duingebied van Nederland. Hier wordt het intellect getest met uiteenlopende vragen, opdrachten, raadsels en schatzoeken. Het spel begint met een teamopdracht. Wie hier goed scoort krijgt een voorsprong in de zoektocht. De tocht bevat een aantal mysteries die je moet ontrafelen. Pas als je ze allemaal hebt opgelost krijg je de aanwijzing om de schat te kunnen lokaliseren. Eigentijds vermaak met een knipoog naar gezond en sportief! 

09.30 uur Aankomst bij het paviljoen Laguna Beach. Jullie beschikken over een eigen plek in het paviljoen. 

10.00 uur Start van Het Juttersmysterie. Ga op pad met je rugtas met lekkers voor onderweg. 

11.30 uur De finale. 

12.00 uur Prijsuitreiking en einde van Het Juttersmysterie. 

Mogelijkheid om bij ons op het paviljoen te lunchen en eventueel daarna vrij te spelen in de lagune of/en op het speelschip. 

Voor wie 

Vanaf groep 6 van de basisschool t/m de middelbare school. 

A en B diploma is een pre. 

 

Niveau 

We passen de activiteiten aan op het niveau en de leeftijd van de leerlingen. 

 

Wanneer 

Mei t/m september 

Het Juttersmysterie is mogelijk tussen april en oktober 

 

Aantallen 

Vanaf 20 tot 300 leerlingen 

Het Juttersmysterie: tot 1500 leerlingen 

 

Prijsindicatie 

Vanaf € 25,- euro per leerling. Het bedrag hangt af van het aantal deelnemers en de keuze van de activiteiten. Surfen is € 5,- per leerling duurder. 

Locaties

We hebben 2 strandpaviljoens in Camperduin (Schoorl) die speciaal zijn ingericht voor groepen. Een ideale plek voor het organiseren van actieve uitjes op het strand. Bij minder weer kunnen we ook even naar binnen om te schuilen. Daarnaast zijn er grote kleedkamers en genoeg douches.

Laguna beach, Camperduin

Hookipa Beach, Camperduin

surfclub Schoorl

 

 

Reddingsbrigade Nederland 

Onze instructeurs zijn opgeleid door Reddingsbrigade Nederland en zijn volwaardig lifeguard. Zij hebben kennis en ervaring in het verlenen van EHBO. In samenwerking met lokale reddingsbrigades zorgen wij voor een veilige leer- en speelomgeving. Daarnaast onderwijzen onze instructeurs kinderen in het herkennen van stromingen en andere gevaarlijke situaties die zich kunnen voordoen op zee. ‘Zeekennis’ is een belangrijk onderdeel bij de activiteiten, zodat leerlingen na een cursus bij Quicksilver Surfschool beter zijn opgeleid om zelfstandig te kunnen (kite)surfen. 

 

IKO 

IKO is wereldwijd hét keurmerk voor kitesurfscholen en toonaangevend in het streven naar de hoogste standaarden van coaching, veiligheid en materiaal. Onze instructeurs hebben een IKO opleiding genoten en zijn bevoegd om les te geven. 

 

VDWS 

VDWS is wereldwijd hét keurmerk voor kitesurfscholen en toonaangevend in het streven naar de hoogste standaarden van coaching, veiligheid en materiaal. Onze instructeurs hebben een VWDS opleiding genoten en zijn bevoegd om les te geven. 

 

ASI en ISA 

Onze surfinstructeurs zijn ISA of ASI gekwalificeerd. Dit zijn twee internationaal erkende opleidingen en worden overal ter wereld toegepast. 

 

Surfbenelux 

Quicksilver surfschool is aangesloten bij de Surfbenelux en werkt volgens een leerlingvolgsysteem om elk individu zo persoonlijk mogelijk te begeleiden. Quicksilver surfschool is vorig jaar gestart met het begeleiden van het talententeam waarbij vier lokale talenten extra worden ondersteund en gecoacht door onze topcoaches. 

 

VeBON en Tüv 

Wij zijn als surfschool aangesloten bij de VeBON (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland). Dit is de belangrijkste brancheorganisatie voor buitensport ondernemers. VeBON waarborgt de kwaliteit van haar leden door kwaliteitseisen te toetsen van instructeurs, materialen (Tüv) en bedrijfsprocessen. 

 

Reisleiding 

Wij stellen zeer hoge eisen aan onze instructeurs en reisleiding. Onze belangrijkste waarde is de veiligheid garanderen van de kinderen die bij ons meedoen. Buiten de certificeringen om, leiden wij instructeurs en assistentes intern op. Daarnaast zijn onze instructeurs zeer enthousiast en hebben meerdere jaren ervaring in het begeleiden van kinderen. Uiteraard werken wij binnen al onze kampen ten alle tijden met het vierogen principe. 

 

Heb je meer vragen? 

Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken op (072) 509 27 73 of stuur een mailtje info@djus.nl 

Wintersport

Instructeur: Jasper

Jasper is de alleskunner van De Jongens, staat hij zijn energie niet te delen met de groep dan is hij waarschijnlijk weer een nieuw stuk van het paviljoen aan het bouwen. Rust, aandacht en een ongetemd enthousiasme voor buitensport maken Jasper wie hij is. Net als de rest van de collega’s is ook hij een avonturier in hart en nieren. Zo is hij afgelopen winter met een collega (Caspian) van Camperduin (NL) naar Camperdown (ZA) gereden. Het liefst helpt hij mensen puzzelen met de Break-in Room welke deels door hem bedacht is en helemaal door hem gebouwd is.

Andere schoolreisjes

Werkweek

Werkweek

Lees meer
zomerkamp noord holland
Strandschool kamp

Strandschool kamp

Lees meer
SCHOOL STRAND EN DUIN DAG XL

SCHOOL STRAND EN DUIN DAG XL

Lees meer
Surfles Nederland

Boek nu

Contact info

Bel ons: 072 509 2773
Mail ons: info@djus.nl
Of kom langs in Schoorl:
Laguna Beach
Strand Camperduin

Back to top telefoon
WhatsApp chat