Strandkamp

Het leukste strandkamp van Noord-Holland

Houd je van actie en avontuur? Dan past dit zomerkamp helemaal bij jou! Tijdens het strandkamp worden er vijf dagen lang de leukste en spannendste activiteiten gedaan. Ben jij slim genoeg om raadsels op te lossen, snel genoeg om water te dragen, sterk genoeg om met je eigen gebouwde katapult een land te veroveren en behendig genoeg om het sterkste vlot te bouwen? Doe dan mee aan het strandkamp!

Naast survival &lagoonspellen gaan we zoals ieder jaar ook activiteiten als bodyboarden, korren, surfen en raften doen. Een speurtocht mag natuurlijk ook niet ontbreken! Elke dag is gevuld met spannende en leuke spellen, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen. Zeker weten de leukste week van jouw vakantie!

Het strandkamp kan worden geboekt als dagkamp of inclusief overnachting in onze beachfarm.

Dit jaar zijn er weer strandkampen in:

  • Camperduin (met of zonder overnachting)
  • Castricum aan Zee (dagkamp en overnachting bij camping Bakkum)

 

Leeftijden
7 T/M 11 JAAR
12 T/M 15 JAAR

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 9 juli!

Elke dag is gevuld met veel afwisselende activiteiten in zee, op het strand en in het duin. We hebben een aantal activiteiten uitgelicht.

Surflessen

De surflessen en brandingraften tijdens het zomerkamp worden gegeven door gekwalificeerde surfleraren die tevens lifeguard zijn. Je leert niet alleen hoge golven te bedwingen en trucjes te maken, maar je krijgt ook zeekennis van ons mee zodat jij voortaan zelf veilig het water op kunt gaan! Wat is bijvoorbeeld een mui? Waarom zijn er kwallen met oostenwind? Deze vragen zullen tijdens de wateractiviteiten beantwoord worden! De surfles bestaat uit een kort theorie gedeelte en een praktijkgedeelte waarbij je met je eigen board de hoge golven mag surfen.

 

Brandingraften

Houd je van spektakel? Dan is deze activiteit aan jou besteedt! Met een grote boot probeer je de woeste zee te overmeesteren, maar probeer wel te blijven zitten! Ook als er geen golven zijn, is deze activiteit geweldig.

 

Powerkiten

Bij powerkiten leer je controle te houden over een grote vlieger in de wind. Het geeft een grote kick als dat lukt! Als het heel goed gaat, kun je zelfs proberen wat bochtjes te draaien. De kleinsten hangen samen met een instructeur aan de vlieger.

 

Bodyboarden

Met bodyboarden surf je liggend de golven af. Bodyboarden geeft een gevoel dat nergens mee te vergelijken is en zorgt voor een grote glimlach op ieder gezicht!

 

Vlotten bouwen

Als onderdeel van ‘survival’ ga je met je team een vlot bouwen om als eerste de vlag te veroveren op het eiland van Expeditie Robinson! Kun jij met balken, touwen en tonnen het beste vlot maken en aan de overkant komen zonder in het water te vallen?

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 9 juli!

Datum

Camperduin

Camperduin + slapen

Castricum

17 juli 2017 t/m 21 juli 2017

€ 230,- BOEK NU

24 juli 2017 t/m 28 juli 2017

€ 255,- BOEK NU € 470,- BOEK NU € 255,- BOEK NU

31 juli t/m 4 augustus

€ 240,- BOEK NU € 455,- BOEK NU  € 240,- BOEK NU

7 augustus t/m 11 augustus

€ 240,- BOEK NU  € 455,- BOEK NU  € 240,- BOEK NU

14 augustus t/m 18 augustus

€ 240,- BOEK NU  € 455,- BOEK NU  € 240,- BOEK NU

21 augustus t/m 25 augustus

€ 240,- BOEK NU  € 455,- BOEK NU  € 240,- BOEK NU

28 augustus t/m 1 september

€ 255,- BOEK NU  € 470,- BOEK NU  € 255,- BOEK NU

Of neem vrijblijvend een optie op één van de strandkampweken!

Dagkamp

Deze prijs is inclusief begeleiding, alle materiaal, lunch, btw & verzekeringen.

Leeftijden

7 T/M 11 JAAR
12 T/M 15 JAAR

Strandkamp inclusief overnachting

De extra kosten zijn € 220,-. Deze prijs is inclusief overnachting op basis van 4 nachten in de beachfarm, 4 x ontbijt & diner, 5 x lunch, begeleiding, alle materiaal, verzekeringen & BTW. Alleen boekbaar voor 12+ *Optioneel bij te boeken voor het strandkamp inclusief overnachting is fietsverhuur (€35,-)

Leeftijden
12 T/M 15 JAAR

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 9 juli!

Het is mogelijk om het strandkamp inclusief overnachting te boeken, deze optie geldt voor de leeftijdscategorie van 11 t/m 15 jaar en vindt plaats in onze speciaal ingerichte ‘Beach Farm’. De beachfarm is een gezellige groepsaccommodatie op fietsafstand van het strandkamp. Hier staat een professioneel animatieteam klaar om kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Kinderen worden hier na het strandkamp opgevangen en zullen zich snel thuis voelen. Het team zorgt voor een gezellig avondprogramma en leuke spellen waarbij een bonte avond natuurlijk niet kan ontbreken!

Faciliteiten
De groepsaccommodatie beschikt over alle gemakken die nodig zijn. Zo is er een grote binnen –en buitenruimte aanwezig, een grote keuken, meerdere slaapzalen en voldoende sanitair. In de gezamenlijke ruimte kunnen kinderen bijkomen van een lange dag op het strand en staat er iedere dag een heerlijke maaltijd klaar. In deze ruimte wordt er tevens het avondprogramma verzorgd.

Avondprogramma
Ons team van reisleiding is ervaren in het begeleiden van kinderen en zorgen voor een leuk programma ‘s avonds. Zo wordt er een movienight, een bonte avond en weerwolfavond georganiseerd.

Begin –en eindtijden
Het strandkamp begint op maandagochtend om 10:00 in Camperduin. Het adres is Heereweg 403, 1871 GL in Schoorl (Camperduin). Vrijdag om 16:00 kunnen de kinderen hier ook weer op worden gehaald. Wij zorgen dat de bagage van en naar de Beachfarm wordt gebracht.

Fiets
De beachfarm ligt op ongeveer 4 kilometer van het strandkamp, kinderen dienen zelf een fiets mee te nemen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan er een fiets gehuurd worden voor €35,-. Dit komt bovenop de prijs voor het strandkamp. Wil je graag een fiets huren? Geef dit aan op het boekingsformulier bij ‘opmerkingen’.

Aantallen locatie
Het strandkamp gaat door bij een minimum van 8 deelnemers en kent een maximum van 40 deelnemers.

Foto’s
Zie hier foto’s van de beachfarm!

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 9 juli!

Een dag uit het strandkamp

Elke dag is weer anders op het strandkamp en gevuld met te gekke activiteiten. Wil je weten hoe zo’n typische dag op het strandkamp eruit ziet? Hieronder hebben we een voorbeelddag beschreven!

Dagkamp

10:00 – 10:30 Samenwerkingsspel & gezamenlijk opbouwen strandkamp
10:30 – 11:30 Survivalspellen: Vlotten bouwen & mega katapult bouwen
11:30 – 12:00 Tijd om te chillen/lunchen!
12:00 – 13:30 Golfsurfen
13:30 – 15:00 King of the Raft: Brandingraften
15:00 – 15:30 Korren & zeekennis
15:30 – 16:00 Eindspel en afbouwen strandkamp

 

Met overnachting

08:30 – 09:30 Opstaan, ontbijten en klaarmaken voor vertrek naar het strand
09:30 – 09:45 Gezamenlijk fietsen naar het strandkamp
10:00 – 16:00 Programma zoals hierboven beschreven staat
16:00 – 16:15 Gezamenlijk fietsen naar de beachfarm
16:30 – 18:00 Eigen tijd
18:00 – 19:00 Diner
19:30 – 21:00 Quiznight!

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 9 juli!

Dagkamp

Iedere dag krijgen de kinderen een lekkere en gezonde lunch op het strandpaviljoen. Dit is tevens het moment om even bij te komen van alle activiteiten. Bij de lunch wordt er gezorgd voor voldoende drinken. Buiten de lunch om plannen we rustmomenten in zodat kinderen genoeg blijven drinken, zich in kunnen smeren en een tussendoortje kunnen nemen. Hier attenderen de instructeurs ze genoeg op.

 

Strandkamp met overnachting

Bij het zomerkamp wordt er iedere dag gezorgd voor een uitgebreid ontbijt met muesli, melk, diverse broodjes, divers beleg, jus d’orange, thee en fruit. De lunch vindt plaats bij het strandpaviljoen en het diner vindt weer plaats op de beachfarm. Het diner is iedere dag gezond en gevarieerd. Wij houden rekening met dieetwensen en/of allergiën, dit kan op het boekingsformulier worden aangegeven.

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 9 juli!

Veelgestelde vragen

 

Mijn kinderen willen graag bij vriendjes of vriendinnetjes in dezelfde groep geplaatst worden, kan dat?

Jazeker, wij houden hier altijd rekening mee. Geef je voorkeur aan bij “opmerkingen”onderaan het aanmeldingsformulier. Ook bij verschillende leeftijdscategorieën is dit mogelijk.

 

Hoe groot zijn de groepen normaal gesproken?

De groepsgrootte verschilt per week en ligt gemiddeld rond de 15 kinderen per groep. Bij een grotere groep worden kinderen in kleinere groepen geplaatst, zodat een goede groepsdynamiek en veiligheid gewaarborgd blijft en we persoonlijke aandacht kunnen geven.

 

Is het surfkamp geschikt voor kinderen die alleen komen?

Ja, je zal zeker niet de enige zijn. Het kan zelfs extra leuk zijn, zodat je tijdens het surfkamp nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kunt maken! Omdat kinderen altijd in dezelfde leeftijdscategorie geplaatst worden en meerdere kinderen alleen komen, maak je snel contact. Daarnaast zorgen onze instructeurs en begeleiders ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en elkaar snel leert kennen.

 

Is het surfkamp geschikt voor kinderen met een bijzonderheid?

Ja, hoewel onze instructeurs en begeleiders niet gespecialiseerd zijn in het begeleiden van kinderen met bijzonderheden zoals ADHD, zijn zij hier wel ervaren en kundig in door jarenlange ervaring in het begeleiden van kinderen. Geef bij het aanmelden bij‘opmerkingen’ aan om welke bijzonderheid het gaat of neem persoonlijk even contact op met ons.

 

Houden jullie rekening met dieetwensen en allergieën?

Ja, op het aanmeldingsformulier kun je dit aangeven en wij zullen hier rekening mee houden.

 

Ik heb helemaal geen ervaring met surfen, is dit surfkamp geschikt voor mij?

Absoluut, de meeste kinderen die mee doen aan het surfkamp, hebben nog geen of weinig ervaring met surfen. Voor elk niveau is er een lesprogramma vastgesteld zodat iedereen op zijn of haar niveau les krijgt.

 

Wat is het grootste verschil tussen een surfkamp en strandkamp?

Bij het surfkamp wordt, mits de omstandigheden het toelaten, elke dag gesurft. De focus ligt dus echt bij het golfsurfen en kinderen volgen een lesprogramma zodat zij elke dag weer iets bijleren. De week wordt afgesloten met een ‘expression session’, een funwedstrijd waarbij de kinderen hun kunsten kunnen laten zien en iedereen een winnaar is. Bij het strandkamp is surfen een los onderdeel van het kamp en weegt net zo zwaar als andere activiteiten zoals zorbing, raften of strandspellen. Daarnaast is het surfkamp het meeste geschikt voor iets oudere kinderen en het strandkamp past het beste bij wat jongere kinderen.

 

Wat doen jullie bij slecht weer en/of geen golven?

Het surfkamp gaat altijd door. Bij slecht weer hebben we een alternatief programma klaar staan in een binnenruimte. Bij gebrek aan golven hebben we talloze alternatieven zoals rafting, boogschieten, zorben of katapult schieten. Kortom, ongeacht de omstandigheden zorgen wij voor de leukste week van je vakantie!

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 9 juli!

 

Heb je meer vragen?

Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken op 072 509 2773 of door een mailtje te sturen naar info@djus.nl

Reddingsbrigade Nederland

Onze coaches zijn opgeleid door Reddingsbrigade Nederland en zijn volwaardig lifeguard. In samenwerking met lokale reddingsbrigades zorgen wij voor een veilige leer –en speelomgeving. Daarnaast onderwijzen onze instructeurs kinderen in het herkennen van stromingen en andere gevaarlijke situaties die zich kunnen voordoen op zee. “Zeekennis” is een belangrijk onderdeel geworden van het surfkamp.

ASI / ISA

Onze surfinstructeurs zijn ISA of ASI gekwalificeerd. Dit zijn twee internationaal erkende opleidingen en worden overal ter wereld toegepast.

Surfbenelux

Quiksilver surfschool is aangesloten bij de Surfbenelux en werkt volgens een leerlingvolgsysteem om elk individu zo persoonlijk mogelijk te kunnen begeleiden. Quiksilver surfschool is vorig jaar gestart met het begeleiden van het talententeam waarbij vier lokale talenten extra worden ondersteund en gecoacht door onze topcoaches.

VeBon & Tüv

Wij zijn als surfschool aangesloten bij de VeBon (Vereniging van Buitensport Ondernemingen Nederland). Dit is de belangrijkste brancheorganisatie voor buitensport ondernemers. VeBon waarborgt de kwaliteit van haar leden door middel van kwaliteitseisen te toetsen van instructeurs, materialen (Tüv) en bedrijfsprocessen.

Reisleiding

Wij stellen zeer hoge eisen aan onze instructeurs en reisleiding. Onze belangrijkste waarde is de veiligheid garanderen van de kinderen die bij ons aan een surfkamp deelnemen. Buiten de certificeringen om, leiden wij instructeurs en assistentes ook intern op. Daarnaast zijn onze instructeurs zeer enthousiast en hebben meerdere jaren ervaren in het begeleiden van kinderen.

 

Wil je een dagje meekijken, de activiteiten uitproberen en een aantal instructeurs ontmoeten? Kom dan naar de open dag op 9 juli!

Thomas is jouw instructeur

Het motto van Thomas is: Je moet eerst een paar keer op je bek gaan voordat je iets kan. Gelukkig heeft hij een lichaam van beton dus kan er weinig kapot. Binnen een jaar heeft hij bij De Jongens leren surfen, skaten, slacklinen en snowboarden. Binnen dit jaar heeft Thomas dan ook menig surfboard in tweeën gebroken. Op het eerste gezicht lijkt het een gevaarlijk beest, maar hij is met name heel lief met vrouwen en kinderen.

Andere zomerkampen

Zeezwemkamp

Zeezwemkamp

Lees meer
Tienervakantie aan het strand

Tienervakantie aan het strand

Lees meer
Surfcamp

Surfcamp

Lees meer

Aanvraag formulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact info

Bel ons: +31(0)725092773
Mail ons: info@djus.nl
Of kom langs in Schoorl:
Heereweg 403
1871 GL Schoorl

Back to top